sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Hei vain kaikille!

Viime aikoina on taas ollut kaikenlaista uutta ja jännittävää.
Kävin ensimmäistä kertaa Andreas Weiserin valmennuksessa. Viime viikon lauantaina teimme Kertulla Andreaksen silmän alla koulua kankisuitsituksella. Hevonen sai kehuja laadustaan, mutta moitteita varsin lyhyestä keskittymiskyvystä. Kuitenkin saimme hevosen toimimaan aika hyvin ja se esitti jo varsin sujuvia pätkiä! Toivossa on hyvä elää, että se esittää myös hyviä pätkiä Langenhagenissa kahden viikon päästä!

Seuraavana päivänä menin estevalmennukseen. Hevonen oli todella kuumana ja pienillä hallintatehtävillä ratsastus oli hankalaa. Hevonen innostui liikaa eikä keskittynyt itse esteisiin oikein ollenkaan. Esteitä ruvettiin pikkuhiljaa nostamaan 110-120cm korkeuteen, jolloin hevosen kiinnostus itse esteisiin lisääntyi. Turha hömppäily jäi pois ja sain ratsastettua hevosen kaikille esteille hyvin ja sujuvasti. Teimme lopuksi vielä muutaman hypyn 130-140cm esteillä ja hevonen tuntui tosi hyvälle!

Joku oli kuvannut tuntia hieman :)

Tällä viikolla tulikin sitten uudet kuviot hevosten asumisten kanssa. Kaikki kolme hevosta muuttivat Harbarnseniin ja nyt treenipaikastani tulikin kotitalli :) Nyt kaikkien kolmen hevosen treenaaminen on helpompaa ja käy sujuvammin, sillä ei tarvitse enää ajella 22km suuntaansa päästäkseen ratsastamaan kentälle. Sussukin on päässyt jo hieman 'tositoimiin' eli kävelemään ja ravailemaan 20-30min ajaksi maneesiin.


Kävin eilen ottamassa muutaman luokan Kertulle ratatreeninä kisoissa. Luokkina toimivat kaksi A* (100cm), joissa oli A.2.0 arvostelu. Kerttu oli tapansa mukaan erittäin kuuma verkassa ja hieman hankala saada normaalisti esteille, mutta radalla tuntui jo paremmalle. Kerttu kävi pahasti kierroksilla, joka teki kääntymisestä vaikeaa. Kuitenkin ensimmäiseltä radalta teimme ihan hyvän nollan ja tuloksena oli 6. sija 51 lähtijän joukosta. Toisella radalla Kerttu oli jo parempi ratsastaa ja sain tehtyä hieman lyhyemmät tiet. Se teki jälleen hyvän nollan ja sijoittui näin ollen kolmanneksi!
Hyvä päivä, vaikka itse hieman sairastelen vaihteeksi..

Videon ensimmäisestä luokasta löydät täältä!

Kertun saldo
Ensi viikolla luvassa vielä yhdet läheiset estekisat, joissa mukana Rocky ja Kerttu. Rockyn luokat ovat varmaankin 110-120cm ja Kertun omat 120-130cm. Palailen niistä sitten myöhemmin, kun saan varmistettua luokat! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti