tiistai 6. elokuuta 2013

Never give up.

Harbarnsenin ensimmäinen kisaviikonloppu on takana! Ei ollut täysin minun päiväni, mutta lopputulos tyydyttää kyllä :)

Päivä alkoi siis sillä, että metsästin Kerttua letityksen jälkeen laitumilta. Se päätti ottaa ja lähteä juuri, kun sain viimeisen letin valmiiksi. Ei muutakuin riimu hajalle ja kohti vihreyttä. 15 minuutin metsästys palkittiin ja tamma suostui lähtemään kanssani kohti kisapaikkaa.

Kisapaikalle päästiin ja kun sain hevosen pois autosta, niin näytös alkoi. Kerttu kävi tosi kuumana, sillä kisapaikka on meidän treenipaikkamme ja nyt siellä oli hurjasti menoa. Tamma näki ensimmäistä kertaa teltat pystyssä, ihmisillä oli sateenvarjoja kentänlaidoilla ja muita vastaavia häiriötekijöitä. Hyvää siedätyshoitoa siis tuolle pienelle stressailijalle! :)
Koulu (1* A-ohjelma)
Koulurata alkoi villisti pienellä pukkilaukalla, mutta sisälsi jännittyneisyyden lisäksi hyviäkin pätkiä. Tuomarit kuitenkin rokottivat tyylipisteistä roimasti, koska hevonen oli jännittynyt suurimman osan radasta. Koko radasta saimme siis vain tyylipisteet lopuksi ja meidän tapauksessamme ne olivat 4.5. Vaikka rata ei ollut hyvä, koin silti saaneeni hieman koulutuksellista hyötyä siitä. Hevonen ei pelännyt enää varjoja, se uskalsi mennä hyvin kaikkialle radalle, eikä se tuijotellut muita hevosia. Menohaluja oli vain liikaakin ja se annettakoon anteeksi 2 kuukauden kisatauon jälkeen.

Esteet (Kl.L. = 115cm)
Hevonen oli edelleen erittäin kuuma lähdettäessä estekokeeseen. Pitelemistä riitti, sillä ratsastimme pienellä 20x60 kentällä. Kerttu pääsi osittain hieman juoksemaan esteiden välissä, joka tietysti rokotti pisteistämme. Esteet sujuivat hyvin, vaikkakin yksi puomi putosi. Tulin toiseksi viimeiselle pystylle hieman liian lujaa ja Kerttu nappasi sen alas. Lopputuloksena yksi alas ja aikavirhe, joista tuli vähennyksiä, joten tyylipisteet olivat 6,9.

Maasto (Kl.L = 110cm)
Luulin ennen maastoa, että hevonen olisi hieman rauhoittunut. Luulo oli kuitenkin aivan väärä, sillä lähtöviivalle tultaessa se vain kauhoi maata ja sen jälkeen sännättiin kohti ensimmäistä estettä! Rata sujui tosi hyvin ja Kerttu otti esteet hyvin vastaan. Itsellä oli ajatukset hieman hukassa tultaessa kohti vesitehtävää. Tulimme pientä polkua mökille, jolle oli hieman vaikea lähestyminen. Oman virhearvioinnin takia Kerttu ei ehtinyt huomata estettä tarpeeksi aikaisin ja näin ollen saimme yhden ohimenon. Korjasin virheeni ja tamma meni esteestä yli helposti ja jatkoi esteiden ylittämistä vieläkin rohkeammin! Se teki loppuradan tosi mahtavasti ja tuntui erittäin hyvälle.
Sain kehuja omasta istunnastani ja ratsukkona meistä tykättiin. Loppuradasta tuli muutama isompi paikka esteille, joista tuomarit rokottivat tyylipisteissä. Tyylipisteistä vähennettiin myös kiellosta ja yliajasta johtuvista virheistä. Lopputulos oli siltikin 6.5, joten mitä se olisi voinutkaan olla ilman tyhmää virhettäni! :)

Kokonaisuudessaan Hildesheimin mestaruudessa sijoituin kuitenkin omaksi yllätykseksi hopealle! Taas nähtiin ettei kannata jättää leikkiä kesken, vaikka ei menisi omalta osalta ihan putkeen. Sinnikkyys palkittiin nyt hopeisella mitalilla ja Kerttu sai taas lisää kokemusta.

Juttu Hevoset ja Ratsastus -lehden sivuilla


Tänä viikonloppuna vuorossa on siis CCN* ja myös Kerttu pääsee tekemään sen. Harjoitus tekee mestarin ja nyt hevoset alkavat tuntua todellakin hyviltä! Rocky oli tänään maastotreenissä ja oli mahtava hypätä maastoesteitä 2 kuukauden tauon jälkeen.


Mahtava fiilis, toivotaan että se jatkuu vielä pitkälle! :)


2 kommenttia: