torstai 22. elokuuta 2013

Jes, nyt netti toimii sen verran, että sain bloggerin auki!

Harbarnsenin CCN1* kisa oli aika mielenkiintoinen päivä. Itse olin kolmatta päivää kovassa kuumeessa, joten olo ei ollut parhaimmasta päästä. Päätin kuitenkin ottaa molemmat hevoset tekemään kisan.

Rocky teki ensin oman koulunsa ja se tuntui suht hyvälle. Muutamia pieniä rikkoja lukuunottamatta ohjelma meni hyvin. Olisin vain kaivannut siihen hieman lisää energiaa. Saimme kuitenkin ohjelmasta 74% eli -39.
 Rataesteiden verryttelyssä Rocky tuntui todella hyvälle ja varovaiselle. Tilanne muuttui kuitenkin aika radikaalisti radalle mentäessä, kun Rocky otti hieman kierroksia. Se tiputti esteet 1,2,3 ja 6. Kuitenkin olin tyytyväinen, että hevonen pysyi niinkin rauhallisena 2 kuukauden kisatauon jälkeen.
Maastorata oli täysi fiasko omalta osaltani. Rocky tuntui hyvältä, mutta veteenmenossa menin vasemman lipun väärältä puolelta, sillä katsoin esteen väärin. Hylkyhän sen ansiosta tuli, mutta saimmepa ainakin kymmenisen hyppyä maastossa!

Kertun kanssa koulu oli parempi kuin viime kerralla. Vaikka esitimme tällä kertaa pystyynhyppyjä radalla, sai se 55% eli 10% paremmat pisteet kuin viime radasta. Pikku hiljaa hevonen alkaa esittämään ihan siedettäviä pätkiä radalla, joten eiköhän tämä tästä! :)
Kerttu oli esteradalla oma kuuma itsensä, mutta teki hyvän nollaradan. Esteet eivät kolisseet ja tamma laukkasi hyvin eteen.
Maastossa muistin tällä kertaa oikean radan ja hevonen tuntui erittäin hyvälle! Tosin ennen toiseksi viimeistä tehtävää Kertulta lähti kenkä ja menosta tuli aika liukasta. Viimeisellä linjalla olin itse hieman huonossa hapessa, joten 3 laukan sijaan väliin tuli 2½ laukkaa. Hevonen kuitenkin meni esteestä yli ja minä pysyin selässä. Muutama sekunti tuli yliaikaa tämän tapahtuman ansiosta, mutta hyvä fiilis jäi radasta!

Copyright MadlenSeuraavaksi oli vuorosso Rockyn ja minun ensimmäinen CIC2*! Taustalla oli aikaisemmin vain yksi CNC2*, joten aika uusi asia vielä siis meille.
Kouluosuudella tein itse paljon typeriä virheitä, joten tahtirikkoja ja epätasaisuutta esiintyi liikaa. Hevonen oli jälleen hieman liian löysä ja olisi saanut liikkua enemmän eteen. Toiselta tuomarilta saimme 60% ja toiselta melkein 68%. Sain jälleen istunnastani kahdeksikon, joten oikea suunta on löytymässä! Koulun jälkeen olimme sijalla 27./40.
Kouluosuuden jälkeen minut kutsuttiin kaupungintalolle tapaamaan kaupungin virkailijoita. Sinne kutsuttiin siis ulkomaalaiset ratsastajat, Dibowski, Jung, Meier jne. Kuitenkin paikalle pääsi tulemaan vain minä, Michael Jung sekä Faye Füllgraebe. Nyt löytyy sitten vieraskirjasta meidän kolmen nimikirjoitukset :)Rataesteverkka oli aivan katastrofi. Hevonen otti lähestulkoon jokaisen esteen alas mitä hyppäsin. Se hyppäsi vahvasti, mutta ei nostanut jalkojansa. Ennen radalle menoa otin hevoselta suojat pois ja päätin, että ratsastan vain rennon radan, kävi miten kävi. Suunnitelma oli selkeästi hyvä, sillä hevonen tiputti vain yhden ainoan puomin! Mahtava tunne, kun se rupesi oikeasti käyttämään itseään ja hyppäsi varovaisesti. Kvaali oli siis jo askelta lähempänä!


Maasto oli aika hyvänkokoinen, mutta reilu hevoselle. Rocky kävi todella kuumana ja hajotti jälleen kerran lähtökarsinan.. Koko rata sujui hyvin ja hevonen jaksoi hienosti huolimatta mäkisestä maastosta. Estevirheittä ja yliajasta vain 14,4vp, vaikka menin todella hitaasti !! :)


Nyt siis varmistui, että seuraava Rockyn kisa on PM-kisojen sijasta Schenefeldin CCI2*! Tavoitteena saada sieltä kvaalitulos ajatellen ensi vuoden EM-kisoja, jotka ovat Vale Sabrosossa. Se on tuttu paikka vuoden 2011 junioreiden EM-kisoista :)

Kerttu starttaa 12-15.9. Langenhagenissa suunnitellusti CIC2* ja nyt viikonloppuna siihen valmistaudutaan Andreas Weiserin koulu- ja estevalmennuksella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti